Biografie

Kees de Kroo (1953) is een Nederlandse amateurfotograaf. Hij komt uit het Zeeuwse dorp Koudekerke. In zijn jeugd is hij fanatiek motorcrosser. Als 15 jarige krijgt hij zijn eerste eenvoudige camera. Het duurt nog een tijdje, maar dan laat hij het motorcrossen voor wat het is en stort hij zich volledig op de fotografie.

Hij is autodidact met aanvankelijk een professionele fotograaf als mentor. Die legt de lat hoog. In 1985  volgt Kees een workshop bij Ed van der Elsken. Daar leert hij  het lef te hebben om zo dicht  mogelijk bij het onderwerp te komen en zo het beeld te beïnvloeden.

Deze lessen brengt hij jarenlang in de praktijk tijdens grotere en kleinere opdrachten in de nieuwsfotografie. Daarnaast blijft zowel muziek- als sportfotografie een hobby en volgen talloze bruidsreportages voor een lokale fotozaak. Dan verdwijnt de fotografie door de hectiek van werk en kinderen een tijdlang naar de achtergrond.

Nu, sinds kort gepensioneerd, is er weer tijd. Kees besluit om zijn analoge materiaal opnieuw zichtbaar te maken. Daarnaast neemt hij de  digitale camera ter hand als tweede liefde en maakt een serie van zestig  portretten in zwart-wit.  Deze reeks is in oktober 2022 te zien in Middelburg tijdens de expositie 'Zestig Ontmoetingen'. Aan een tweede reeks wordt al gewerkt.

Kees de Kroo heeft twee kinderen, is getrouwd en woont in Middelburg.

keesdekroo@gmail.com - © All rights reserved
Using Format